Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Férjcserélő

Baszáslélektan haladóknak és promiszkuitás-hermeneutika újrakezdőknek volt eredetileg, de a franc se tudja, mi ez már...

Friss topikok

  • Troppauer Hümér, érzékeny lelkű költő: Kedves Titti! Korábban olvastam blogodat, sajnálattal tapasztalom, hogy már nem itt írod tovább. ... (2015.04.13. 13:40) Függöny
  • Miklós123: @BlogElla: Meg kell rendesen tanulni (és ehhez kell szakirodalom...) és másrészt meg nagyon kell s... (2014.04.10. 14:50) Egy rövid poszt a nyalásról
  • Miklós123: Hát én csak véletlenül keveredtem ide. Elfogadom azt, hogy nem lehet egy életen át hűségben élni, ... (2014.04.10. 14:46) Swingtam - 2. rész
  • GrTs: @titti79: en csak szeretnem megkaparintani az uj blog cimet :D (2013.10.25. 10:53) Post scriptum
  • mucsailajos (törölt): És természetesen ez nem pedofília. A pedofília amúgy is leginkább szintén csak egy bélyeg, egy bos... (2013.10.09. 09:53) Honnantól pedofília?

Baszhat-e egy kultúrlény? 1.

2013.04.23. 12:11 titti79

Maslow (meg Freud, meg más istenek) azt mondják, hogy a szex az egyik legalapvetőbb igényünk, fontossága egy szinten van az evéssel ivással, lélegzéssel. A szex ott van a Maslow szükséglethierarchia piramisának legalsó fokán, ami azt jelenti, hogy amíg azt a szintet megfelelőn ki nem elégítem, az a feletti szintekre nem juthatok el (tudom, egyszerűsítek). Nyilvánvaló, hogy egy éhező nem azon fog aggódni, hogy megfelelően tisztelik-e a társadalomban, vagy valaki, akinek se lakása, se munkája, nem az önmegvalósításra fog törekedni.


piramis.jpg

Az elméletnek van ebben a tekintetben kritikája is, miszerint igenis törekedhetünk magasabb szintű szükségletek kielégítésére az alap kielégítetlensége esetében, és én pont a szexben látom ennek a leginkább eklatáns példáját. Na, hogy befejezzem az iskolatévé stílust (de metodológiai alapozás igenis kell!) gyakran látom a környezetemben, hogy a szexuális szükségletek kurvára nincsenek kielégítve, vagyis a piramis alapja erősen inog, közben pedig nagyban próbálnak rá építkezni.

Emberek, nem kevés "vígan" eléldegél úgy, hogy nem vagy alig szexel. Nem a katolikus papokra gondolok, de vannak a kényszercölibátusban élő párkeresők, vagy kiüresedett / más tevékenységekkel feltöltött házasságban élők. OK, lehet masztizni, meg lehet megfáradt, kötelező átlagmeneteket nyomni minden második hétvégén a szülőtárssal, de vajon kielégíti-e ez az igényeket?

Az a szomorú (?) igazság, hogy sokaknak igen. Tele van az életünk mással. Tele van szemetelve a kötelező dolgokkal, mint a munka, a házimunka, meg az elbaszott órákkal az internet előtt, stb. Nálam a munka és a gyerekek az, ami totálisan kigyilkolja a szexhez való kedvet, és nullára redukálja a rászánható időt. Woody Allen mondta: az élet elég hosszú, csak nem elég széles. Nekem is ez a bajom: egyszerűen keresztbe nem fér bele a sok dolog az életbe. Rövid a nap, kevés az idő.

Miközben nekem meg a szex fontos lenne, életbe vágó. Ha végül is "rászánjuk magunkat", akkor annyira feltölt. Posztkoitális megvilágításban a problémák mindig kisebbek. Nyilván vagy egy tisztán fiziológiai, hormonális vagy mittudomén hatása, amit kézzel és pornófilmmel is el lehet érni, de a társas funkciója is hiányzik. Igen, lehetne közösen moziba menni is, de a dugás olcsóbb és gyorsabb. És talán hatékonyabb is.

(Ebből a szempontból nekem nagyon hasonlít az edzésre: nehéz rávenni magam, nehéz rá időt találni, de akkora örömet ad, hogy megcsináltam, tettem valamit magamért. Én persze beteg vagyok, de közben is hasonló endorfinfelszabadulásról is be tudok számolni.)

Nekünk még mindig az működött a legjobban, hogy programmá változtattuk a szexet (nem elhanyagolva az amúgy elhanyagolható mennyiségű spontaneitásra alkalmas lehetőséget). Vannak rá ablakok, be van tervezve (ha nem is kimondva).

Ez szarul hangzik talán, de ha valami megtanultam a párterápián - meg amúgy parasztésszel is logikus - hogy nem attól jó egy kapcsolat, hogyha "magától megy". Mert ha jönnek a gondok, nem fog magától menni, nem az a normális, még csak nem is az az ideális, hogyha magától megy. Az, hogy dolgozni kell rajta, rá kell szánni időt és energiát, nem annak a jele, hogy rossz. Lefordítva nem rosszabb a tudatos szex, mintha arra várunk, hogy puff, majd magától összefonódunk.

Zapák, zanyák, férjek, feleségek, pasik, nő, barátok és barátnők, szeretők, tessék erőltetni a szexet. Uff.

Ma este 9kor nálunk szex lesz, akár hazaér Gábor, akár nem :)

22 komment · 1 trackback

Címkék: szex férj feleség maslow

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjcserelo.blog.hu/api/trackback/id/tr625236247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rinyablog 2013.04.24. 12:08:49

ELÉG! A Kigondoltam! kutatócsoportja felháborodottan szemléli az új, a médián végigsöprő, liberális, a keresztény-európai normáktól oly távol álló RINYABLOGOKAT és azok promócióját. A rinyablogot általában közepes értelmi képességű nők írják (az ért...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis szürke óriásfehéregér 2013.04.23. 15:21:19

9-kor szex? Vagy nagyon kicsik a gyerekeid, vagy nagyon nagyok és otthon sincsenek még olyankor...

titti79 · http://ferjcserelo.blog.hu/ 2013.04.23. 22:25:37

Hát persze, hogy nem volt szex, itthon sem voltunk, mindenki járta a magam útját. Látjátok, vizet prédikálok. Amúgy meg megint libidódeficitem van, úgyhogy blöe.

titti79 · http://ferjcserelo.blog.hu/ 2013.04.24. 12:32:20

Régi olvasók, tudtátok, hogy büdösmackónak saját blogja van? egy teljes bejegyzést szánt arra, hogy nők által írt "rinyablogokat" anyázzon, hivatkozik rám, meg minden. annyira vicces, hogy sírok :)

gingerbread · http://enkanapem.blog.hu 2013.04.24. 13:04:26

Igazat szóltál... Abszolút alapvető, és a szex hiánya néhány emberen különösen láthatóan tud kiütközni. Nőknél szerintem látványosabb, de jó szemmel a pasiknál is látható.
Nálunk mostanában az a probléma, hogy jelentősen eltérő az étvágyunk. Nekem mindig is nagyobb volt, de az utóbbi időben ideiglenesen eü okokból a párom meglehetősen korlátozott... Én pedig már jó ideje komolyan kielégítetlen vagyok...

Szeretőt nem tartanék, annál jobban szeretem, de egy kurva meglátogatásán komolyan gondolkodom...

gingerbread · http://enkanapem.blog.hu 2013.04.24. 21:18:26

Pontosan :-) . Aminek persze örülök és boldog vagyok tőle, de ettől függetlenül rendkívül kielégítetlen vagyok. De lehet nem kellene ennyire önzőnek lennem...

BlogElla · http://blogella.blog.hu 2013.04.25. 20:14:16

titti, ha a te blogod rinyablog, sose legyen rosszabb, fantasztikusan szórakoztatóan írsz, ha te vagy közepesen értelmes büdösbunkóparasztmackó szerint, akkor ki lehet az értelmes? Sztem ne figyelj rá, abszolút légbőlkapott a posztja, kiragad számára nem tetsző, elenyésző momentumokat és azokra épít várakat...Nekem tetszenek a nem kifejezetten szexuális posztok is és a humorod is roppantul élvezetes. Rinyálásra fel!:)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.04.25. 21:01:20

@BlogElla: Tudja a maga ura, hogy itten emlőcsipeszek és anus plugok időszerű kérdéseiről értekezik, drágám?! Vegyen egy nagy levegőt, és beszélgessen vele őszintén, ne pedig itt jajveszékeljen a hajcsavaróit bongyorgatva, hogy' a filmbe' mekkora volt a négernek.

estrella_ 2013.04.25. 22:07:11

@BlogElla: Ugyanazt a posztot olvastuk? Én tök jót röhögtem. :D

BlogElla · http://blogella.blog.hu 2013.04.25. 22:35:32

@ripők: már bocsika, de itt minden hülye picsának azonnal férj kell?? (tiiti itt nem rólad van szó, hanem az általánosításról) Én abszolút másképp látom a dolgokat, ezt korábban tittinek is elmondtam, teljesen más elképzelésem van a hűségről, szerelemről, párkapcsolatról, de attól még el bírom fogadni, h ő másképp éli az életét, ideje lenne, ha te büdösparasztmackó is belátnád, h azért mert neked más a véleményed még tudd elfogadni, ha valaki másképp akarja élni a kis tyúkszaros életét! oda írja le, ahová akarja és ha nem tetszik nem kötelező olvasni, de az a gáz veled, h rátapadtál a monitorra és nem bírod levenni titti posztjairól a szemed és közben a markod a farkadról, és inkább arra vágysz, h fejezze abba, hogy ne legyen többé kísértés...mint amikor a papok boszorkányként égették azokat a nőket, akikre szó nélkül felállt a kis minipöcsük.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.04.25. 22:47:39

@BlogElla: Nekem aztán hiába csattogtatod a domina ostorodat, te sertés. Legyél már egy kicsit toleránsabb, fogadd el az én véleményemet is. Hisz legalább annyira értékes, mint a tiéd.

BlogElla · http://blogella.blog.hu 2013.04.25. 22:50:07

@ripők: Mi abban a vélemény, hogy faszkodsz, hogy menjek foglalkozzak az urammal?????

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.04.25. 22:55:58

@BlogElla: Nézd, kenyerem javát megettem, de ekkora ostoba állattal még nem találkoztam netes pályafutásom alatt. Lerajzoljam a mondandómat, te sügér?! Minek élsz te.

BlogElla · http://blogella.blog.hu 2013.04.25. 22:58:43

@ripők: az látszik, h egy vén megkeseredett trotty vagy és női ajkak még nem vették kezelésbe, az idők során összecsoffadt répucikádat, amiért ennyre fáj, ha valaki másnak VAN szexuális élete.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.04.25. 23:04:06

@BlogElla: Szekszuális élet alatt azt érted, hogy kerékpárpumpát töszkölsz a fürtös valagadba egy dél-amerikai sorozat aktuális epizódja alatt?! Ha nem bántódsz meg, elárulom, hogy az élet ennél sokkalta sokrétűbb.

estrella_ 2013.04.26. 09:32:42

@BlogElla: Hát odaát, azon max. röhögni lehet, de nem nekiállni komolyan bizonygatni, hogy nincs igaza, különben úgy jársz, mint az egyszeri Kumin Feri, aki leveleket írogat a külföldi sajtónak, hogy de milyen nagyszerű kis hazánk kormánya. :D

BlogElla · http://blogella.blog.hu 2013.04.26. 19:46:27

@estrella_: én nem találtam viccesnek, bántónak titulálom és rohadtul nem értem, miért oly fos egyes emberek élete, h csak az az egy teszi őket boldoggá, ha náluk sokkal okosabb, szebb, értelmesebb, kreatívabb és népszerűbb embereket pocskondiáznak...az én jótét lelkemmel ez annyira felfoghatatlan, hogy ihaj.

BlogElla · http://blogella.blog.hu 2013.04.26. 19:49:55

@ripők: A kérdésedre a válaszom: nem. Egyébként, nem értem miért kevered a szezont a faszoddal a kérdésedben még a szekszualításról prédikálsz, aztán meg, hogy az ÉLET sokrétűbb, ki a fasz tagadta ezt? Ne válaszolj! Költői csupán...
süti beállítások módosítása